Selamat tinggal 2012 :( & selamat datang tahun baru 2013 ♥ Monday, December 31, 2012 @ 1:56 AM
Assalamualaikum semuaa, lama tak update. Hehhe well mcm yg kita tahu tinggal beberapa jam,saat,minit dan detik 2012 akan terpisah dengan kita dan 2013 akan bersama dengan kita. Saya disini agak sedih dan teruja untuk meninggalkan 2012. *pheww ayat menyampah* hahahah. Semoga apa yg dilalui pada sepanjang tahun ini dijadikan teladan,pengajaran dan serba sedikit mengubah cara kita berfikir mahupun perangai kita ke arah yang lebih matang dan baik. In sha Allah yee :) Rasanya tak perlu sedih nak tinggalkan 2012 sebab mungkin masing-2 ada baik dan buruk yg pernah dilalui sepanjang tahun ni tp kita watlek watpeace koi*ala-2 rempitzzz*Sebaiknya lebih baik kita berfikir ke arah hadapan dan menyambut 2013 dengan hati yang terbuka dan mempunyai cita-2,visi,matlamat yang lebih mendalam dengan apa yang kita ceburi sekarang, Ameen :)*ewah ayat macam pengetua sekolah* apa-2 pun mlm nie confirm ramai yang g sambut new year. yg g sambut tuw jaga lah diri & jgn smpai lupa diri pulak. Nnt tak pasal-2 kecoh lagi msuk paper kes bayi makin bertambah dibuang sempena tahun baru 2013 pulak.Saya mmg tak minat nak sambut benda alah nie sbb mcm nothing special skdar tgk bunga api , kira detik-2 thun baru knon, pdhal kat rumah pun bole buat apa , kihkih. Bukan bajet 'alim' tapi mmg dari dulu mmg tak berapa suka lah :P Apa-2 pon saya minx maaf jika spnjg ayat saya di blog nie mnyakitkan hati atau apa-2 je. Saya hanya insan biasa yang sering melakukan kesilapan sama seperti yg lain :) HAPPY NEW YEAR, BYE-2 2012 & WELCOME 2013 :D *saja wish awal,nnti tak sempat nak update, hihi*


                             
                          Happy new year everybody,hopefully this year more better than last year  

LOL, 
Ain Amelyna :)


New background , new entry for last 2012 ♥ Thursday, December 6, 2012 @ 11:23 PM


Assalamualaikum, haii ! I'm back. *gaya mak jemah* terkejut tak terkejut tak? kihkih Lama kan da tak mengupdate blog nie. Actually tetibe rasa nak update blog, entah lah taktahu mengapa hati ini membuak-2 dan terus sign in blog n edit background. Hee :P Mmg lama dah tak update mungkin atas sebab kesibukan dgn assgnment semua so takda masa la kn. Tp tp jgn risau in sha allah lps nie mungkin akn update spt biasa*kalau tak bz okay :D*sebnanya takda apa sgt nak dickpkn just sy sekarang sudah pun smbg blajar di POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN,PERLIS(PTSS). Alhamdulillah sebab diberi kesempatan lg kan. Actually harituw sy bukn lah tidak berjaya tetapi taktahu lah mcm keajaiban pon ada. Yelah kuasa Allah kan. Sy cek di link KPT,tgk-2 alhamdulillah dpt ke sini. Mase tuw mngalir air mate kegembiraan nie. Tp kat situ sy dpt cos yg lain dan lari dari cos akaun mase sekolah mngh kt tknik dulu n tak pernah terlintas pun di otak ni. Nk tahu cos apa? jeng jeng jeng*bunyi drum* cos nyaa DIPLOMA PENGAJIAN VIDEO&FILEM. haaa nmpk tak? hahah tapi cos nie sebnanya mmg syok n enjoy. Stress tuw mmg lah ade, biasa lah life as siswa siswi di ipta kn.Alhamdulillah jugk sy boleh mmbawa cos nie sdkit demi sdkit. Walaupon sy tak suka mlukis tp ada jugk subjek mlukis ni. Mmg dah give up mula-2 tp lama-2 atas nasihat org di sekeliling sy dan letcurer sy berasa amatlah terharu utk dri sy sndri kerana sy mmg ta pndai lukis tp alhamdulilah lama kelamaan ada skit2 bole mlukis n guess what? dlm Final projek tok subjek FUNDAMENTAL OF DRAWING sy dan sorg lg kwn sy dpt high marks !*cop cop nk tgk tak hasil drawing sy? K nnt sy tnjuk yea walaupun bg anda biasa-2 aje, hihi :P Alhamdulillah dan terima kasih kpd Lecturer saya En.Din sbb mengajar sy smpai ke tahap ni :) Eh eh cerita pnjg lebar pulak ! BTw tgh dupdap nie nak tgu result sem 1 10hb nie, doakan sy yee. Sy tak mnghrap 'AKJ' jnji ckup skdar LULUS sebab sy tahu usaha sy mcmane.*Tskk Tssk lap hingus*cehh ayt taleh blah gilaa kan. Btw hopefully  anda anda yg comel-2 dan handsome-2 belaka nie doakn result sy okay k. Mwahhh :* Tgk la gmbar di atas ini menngambarkan mcmana perasaan sy skrg.Hmm pray form my result guys, Thankyou.Assalamualaikum & thanks fr reading :)


*Inilah hasil drawing sy utk final projek. K biasa je kan kan kan. Tp persoalannya knp sy memilih katak? haha sbb mmg temanya ialah binatang :P



Sincerely,
Ain amelyna <3
  

Penang Awesome ♥ Monday, May 7, 2012 @ 9:05 AM

Assalamualaikum semua, hihi okay harituw kan ain pegi Penang sbb cousin ain kahwin then mmg excited gila lh sbb tak pena taw na g penang, tuw yg semangat gila babeng nie, hahahahaahaa. K tapi tak perlu lh nak lawa bgai kn nak g penang nnt kena ngorat pulak :3 hahahaha *Kperasaaaannn lebih. Joke. Nak tgk tak muka excited g penang? Process in progresssss.......................................................................................

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................................


hahahaah nmpk tak muka excited muka gedik sume kat ats tuw? haha. Okay time nie pon gerak g penang lmbt, ptg mcmtuw then singgah kmpg kat tpg, malam baru g penang. Mmg penat lh en cite nyerr, *ewah mcm ain j drive kan, hihi lntak lh kesah pulokkk :P then midnight kea pagi ain smpai penang, mmg sleepy gila time tuw tapi kena lh bersalam-salaman dgn cousin semua, mklum lh lama tak jumpa en. hihiii. After that terus tidur lah kat condo cousin, esk paginyaaa mlsss gila taw nak bgn g kndri tapi kena jugak lah, apa pulak org ckp nnt. Siap punya siap g lh kenduri, mkn-2 semua, lpk dgn cousin dan ada lh sempat berfoto sebentar, hahaha nak tgk tak na tgk tak? heheheh okay *music pleaseeeeee. tingtingtingtinggggggggggg..............

                                                              me with my first brother ♥
AND 
me XD

Hehe okay nmpk tak tuw gmbar gedik semua nyaaaa, K gmbar  first uh dgn cousin ain, gmbr second dgn abg ain yg akan menamatkan zaman bujgnya tak lama lg, then yg 3rd & 4th tuw siapa lagi kalau bukn owner blog ini lah kan, harus adaaaa. hahahhaa. K muka penat j semua nie sbb ramai sgt. Mklum lh panas en then dgn peluhnyaaaa. Tapi ramai cousin yg lain tak dtg masa nie, yg sorg tuw j lh dtg, tkpelaa jnji ada jugk nak bersembg kan. hehe then lps blik knduri kteorg pon apa lg lepas gian lh mndi kat swimming pool yg ade kat condo cousin uh, huhu syok gila taw. Mmg best sgt. Then mlm tuw ain dgn abg-2 ain g uptown beli  brg sikit. Byk gila taw brg lawa-2, mata ain dah mcm errrr, na yg mana kn? semua lawa gila. Rambang mataaaaa :) hahaha. Last words, IPenang,ooppps ! hahah superb Penang ! :D

Be strong girl :') 8:37 AM

Okey hari nie penentu sume batch 94 sbb result upu keluar tepat 12tghhari tadi. K cuak giloo nak cek taw, rasa kecut perut ketaq kaki sume ada okay, allah j tahu mcmana perasaan nie. Tik Tok Tik Tok masa berjalan dgn cpt nyaaa... Apa lagi eh ain pon cek lh upu en, before nak cek uh da bce da bismillah doa bgai. Then check pny check, tup tup na tahu tak nak tahu tak? *dingdinggg pukul gedanggg ckittttt....


K DUKACITA bukan SUKACITA k? Haihh mase nie ain terus pegi kat akak ain then ckp tak dpt, dia pon terkejut lh sbb dia tga ddo then ain main sergah kan, hahaha sorry sis :) Pastuu akak pon mcm what? haha then dia nmpk ain down dia pon ckp rilex first intake mmg susah nak dapat. Ain pun hnya mampu hmmmm ;'( Ain pun g bgtahu ayh yg tak dpt then ayh mcm kcewa ckit. Ksedihhhhhhh sgt tgk muka ayh taw. Hm i'm so sorryy daddddyyyy :'( terus bt rayuan taw n time tuw dalam pkiran ain en ermmm takn na msuk form6? Warghhh tnak tnakk tnakkk tak sngup pkai bju skola balik. Kalau msuk pon kwn-2 ain sume dpt smab ain j dpt acs, tuw salah satu sbb jugk tnak msuk acs. Hmm sedihh sgt taw! Hmm k dah bt rayuan sume tgl tawakal j lah. Hmm Upu second intake, please be nice with me ;')



SEDIH -,- Saturday, April 14, 2012 @ 1:17 PM

Haii act da lame ta meng-update, da berhabukk dah okay fuhhh fuhh da tiup da n ta berhabuk da :P OK act mlm nie kita sedih sgt, taktaw lh knp. Hmm ya allah aku takot sgt kalau aku kecewaakan parents aku, aku risau tgk ramai dah dpt pegi temuduga uitm, jeles sgt taw, sedih pon adaa. susahh kalau result tak bp na bgos nie. Bila aku cek uitm uh ya allah betapa sedihnyaa aty nie, kecewaaa tuw mmg yg teramat sgt sbb tak dpt. Aku harap sgt dapat masok u or poly kea ape kea jnji sambung blajar, tnak menganggur. Ya allah kau kuatkan lh hati hamba mu ini ya allah, aku tak kuat hadapi semua dugaan yg kau berikan kpdku ya allah :'( Aku makin low confident bila dapat result, kecewa dgn diri aku -,- Hmm sedih sangat sampai tak terluah dari hati yg ikhlas nie, btw amna thankyousomuch sbb dga masalah aku, ilysm babe :')

♥27 December 2011♥ Wednesday, December 21, 2011 @ 12:09 PM


                                                    Happy Birthday To You,
                                                    Happy Birthday To You,
                                                Happy Birthday To Amirul Asyraf,
                                                    Happy Birthday To You :)
                                                    
                                                                
Hii act belum punn lg birthday dia tp saja na update awal-2 takot nnt bust taleh na update blog kan, so better update awal-2. Lagiponn 5hari lagi j birthday boy kita niee :) Hihi btw Happy Birthday Again Bie ♥ May God Bless You. Errr Pict kat atas nie saje j edit tp burok j kan. Takkpe lh just nak wish tok birthday dia j. Knon nak bt something special lh kan. Hihi. Hope relationship kitaa berkekalan okay and engt jgn gtal-2 law saya da g plkn nnt. Kita berdoa-2 sesama agar kita dipanjangkan umur, rezeki, jodoh dan sewaktu dgnnyaa. Hikhik. Seronok sgt dapat kenal dgn awak, awk boys yg saya cari selama nie, awk lain dari laki lainn. Serious ckp taw. Awk slalu bg saya happy, hiburkan saya kalau saya sedihh. Saya always engat kenangan saya dgn awak tak kira kat sch kea kat luar, benda tuw semua always ada dlm pale otak saya nie. Yg penting awak mesti jujur, setia, menyayangi, caring terhadap saya selaluu taw and jgn lupa solat 5 waktuu taw. I always pray for our relationship and hapiness  Erm i just want you know that iloveyousomuch and you're always in my head like a bluetooth


*P/s : Hihii sekali sekala jiwg dlm blog takpee kan :)

I MISS YOU ♥ 10:46 AM

Okayy best sgt semlm otf dgn diaa lamaa gila smpai kitaorg msing-2 tak tidoo. Tp effect pagi td lh yg bt nantok sgt. Ermm mlm nie dia kata na otf and da jnji da tp dia tidooo. Hm sokayy fhm dia tak tido lg hariniee walauponn hati niee meronta-2 mcm org gila nak otf dgn dia. Hikhikk act imissyousomuch :'( Hmm lama da kan kitaa tak jmp, minggu last sch tuww pon tak jumpa and last day sch ponn tak jmp kan? Hmm lama sgt tuw. Tapi takpe lh yg pntg dapat cntct dia everyday and dia spend time untukk aku. Harituu dia ada ckp dia nak minx kerja and then mood aku teross berubahh. Pastuu dia ckp jgn risau die kerja tahun depan masa aku g plkn, sekarang dia just na spend time untukk aku. Aww time tuw sumpaa terharuu taw, taktahuuu nak ckp apaaa. Tp cntrol lh mls na tnjuk :P He is a good boy, im totaly love him ♥ Seriouss rinduu nak dia ajar aku math mcm kat bwh niee. Rinduu nak date kat sch, rinduu nak blek prep same and everythingg about us ♥

                                        *Why you looking me? *Aww Blushingg :P